sábado, julio 21, 2007

Llibre d'Actes de L'Eliana com municipi independent en l'any 1937


Hola amics i amigues de CEL, com sabeu, un dels obstinacions que va tenir la nostra Associació des de la seua fundació -va per a 4 anys llargs- va ser la de recuperar el Llibre d'Actes en el qual consta la formació del primer Ajuntament que va tenir L'Eliana com municipi independent en l'any 1937. Aquest document es trobava a La Pobla de Vallbona i ja la primera Junta Directiva, amb Rafa Monter al capdavant, s’encabotà perquè el Llibre passés a formar part dels arxius elianers?
Les converses han estat llargues i de vegades tibants, però per fi, ahir dijous 19 de Juliol -mateix dia i mes que està datada l'Acta de constitució setanta anys enrere- en acte oficial celebrat en el Saló de plens de l'Ajuntament de L'Eliana, l'Alcaldessa de La Pobla de Vallbona va fer lliurament a l'Alcalde de L'Eliana el preuat document que recull una part important de la Història del nostre poble. En l'acte van estar presents tota la corporació municipal de l’Ajuntament de L’Eliana així com membres del CEL i nombrosos familiars de les persones que van constituir aquella primera Corporació Independent de la República.

Després dels discursos protocol·laris, Salva Torrent, President del Centre d'Estudis Locals, va tancar l'acte amb una exposició-recordatori-homenatge als membres que havien integrat els dos Consells Municipals Independents que governaren L'Eliana fins l'any 1939. Aprofità també Salva per demanar a l'Ajuntament que el retrat de Ricardo LLopis, alcalde d'aquell primer Consell independent, quedara també penjat junt als dels altres alcaldes que han segut de L'Eliana i que un carrer o plaça del poble portara el nom de Consell Municipal.Tots els presents varen ser obsequiats amb una còpia-reproducció de l’esmentat LLIBRE D’ACTES.

Janto Gil
Secretari

No hay comentarios: