domingo, noviembre 29, 2009

COSES DEL NOSTRE POBLE

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: “L'ELIANA, UN TRAJECTE VITAL”

Dies, setmanes i mesos amb les seues nits i dies festius és el que ha costat de forma desinteressada -però amb suor- als socis el CEL, el recopilar milers de fotos per a recuperar part de la memòria gràfica del nostre poble. S'ha contactat amb més de més de 50 famílies per a demanar i convéncer que cediren les fotos familiars que conformen la seua història particular però que és la de tots nosaltres. Tots eixos documents gràfics -més de 3.800- s'han anat arreplegant casa per casa, s'han escanejat (copiat per mitjans informàtics), s'han classificat, ordenat per temes i família, s'han titulat i s'han tornat en breu termini i intactes als seus respectius amos als que El CEL agraïx en gran manera els préstecs de material i confiança depositada en la tasca. Amb part del material gràfic recopilat s'organitzarà, amb col·laboració de l’Ajuntament, una exposició oberta a tots els elianers/eres perquè puguen conéixer com era la vida i la gent de l'Eliana quan alguns encara no havien nascut i perquè altres les gaudixen amb el record amable. La cita serà el pròxim 21 de febrer, dissabte, a les 12 del migdia al Centre Soci Cultural i portarà per títol “l'ELIANA, UN TRAJECTE VITAL” perquè a través de les fotos seleccionades es tractarà de mostrar la gent, els espais i els costums, des de la tendra infància fins l'època madura dels nostres veïns.

Després de 15 dies, l'Exposició serà itinerant i anirà visitant tots els col·legis de l'Eliana perquè els xiquets puguen conéixer els seus avantpassats i fer treballs sobre el tema exposat

Són moltes la fotografies arreplegades i arxivades, però moltes més les que queden guardades en calaixos i àlbums familiars i que no ha donat temps a arreplegar. El CEL demana encaridament que aporteu les vostres fotos perquè formen part de l'arxiu gràfic històric del nostre poble (records de festes, excursions, bodes, comunions, jocs, amics, familiars…). Totes i cada una d'elles són necessàries i importants per a conformar l'arxiu que quedarà per sempre com a part de la nostra memòria i al servici de generacions venideres. Podeu posar-vos en contacte amb els telèfons 666 781 777 - 660 435 852 - 670 346 717 - 678 578 017 o escriure a info@celdeleliana.com.

Agraïts per endavant, el CEL vos convida a la inauguració de l'Exposició i al vi d'honor amb què se celebrarà l'acte.

Janto Gil, membre del Centre D’Estudis Locals -CEL

No hay comentarios: